У Белізі при будівництві була частково зруйнована одна із найбільших пірамід майя. За словами голови інституту археології Белізу Хайме Аве, руйнування були виявлені наприкінці минулого тижня, проте ЗМІ дізналися про це тільки тепер.

Будівельна компанія пошкодила піраміду, коли її співробітники за допомогою екскаваторів і бульдозерів намагалися добути камінь для прокладення дороги. Хайме Аве стверджує, що будівельники не могли переплутати піраміду, яка явно виділяється у загальному ландшафті, зі скелею природного походження.

Поліція Белізу заявила, що проводить розслідування того, що сталося, і не виключає ймовірності кримінального переслідування винних, передає «Lenta.ru».

Зруйнована піраміда розташована у Нохмулі - колишньому поселенні майя, де зараз ведуться археологічні розкопки. За словами глави белізького археологічного інституту, її вік оцінюється у 2300 років. Комплекс Нохмул розташований на території, яка належить приватним компаніям, однак, за законом, історичні пам'ятники охороняються державою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439