Британські парламентарії підтвердили готовність продовжувати активний діалог з офіційним Києвом у контексті європейської інтеграції України. Про це йдеться у заяві МЗС України за підсумками зустрічі міністра закордонних справ України, чинного голови ОБСЄ Леоніда Кожари з британськими парламентаріями, яка відбулася у рамках візиту міністра до Сполученого Королівства.

На зустрічі були присутні члени Палати лордів і Палати громад парламенту Великобританії - представники Багатопартійної Парламентської Групи дружби з Україною і Британсько-Українського товариства.

Кожара поінформував британських парламентаріїв стосовно прогресу України в імплементації рекомендацій Ради ЄС із закордонних справ від 10 грудня 2012 року.

Міністр закордонних справ України наголосив на пріоритетності підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року.

Глава парламентського комітету з питань культури, спорту і ЗМІ Джон Віттінгдейл зазначив, що Багатопартійна парламентська група дружби з Україною, яку він очолює, підтримує нашу державу в її рішучості підписати Угоду про асоціацію з ЄС і має намір надавати Україні подальшу допомогу на цьому шляху.

Голова Британсько-Українського товариства Лорд Рісбі запевнив у підтримці євроінтеграційних прагнень України з боку Великобританії.

Сторони обговорили поточний стан і перспективи двостороннього політичного діалогу між Україною і Великобританією, у тому числі активізацію міжпарламентської співпраці.

Як раніше повідомляв ForUm, радник Президента України - уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна досягла прогресу по 8 із 11 критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296