На програму оренди житла з правом викупу планується виділити близько 6,5 млрд грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

«1 млрд передбачається виділити у 2013 році на початок робіт і більше 5,6 млрд – у 2014 році», - сказав він.

Міністр також зазначив, що вже є 300 квартир, які побудовані і можуть бути включені у цю програму.

«До кінця 2013 року будівельники обіцяють видати ще близько 15 тисяч квартир, які також можуть бути включені у програму оренди житла з правом викупу», - сказав Темник.

За словами міністра, програма розробляється спільно з Міністерством фінансів, крім того, були проведені кілька нарад за участю першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова і віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

«Разом з Державним інвестиційним агентством ми відпрацювали механізм, постанова готується, і найближчим часом Мінфін винесе її на розгляд», - резюмував міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявив, що українці зможуть отримати 10 тисяч квартир за програмою оренди житла під 3% річних з правом подальшого викупу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

782