В Україні за найближчі два роки замінять 4 тис. непрацюючих ліфтів і закінчать встановлення лічильників на воду і тепло. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

«У програмі активізації економіки планується, що за два роки ми замінимо 4 тисячі непрацюючих ліфтів, модернізуємо 700 і ще 700 непрацюючих відремонтуємо», - сказав міністр.

За його словами, у програмі активізації акцент поставлений на енергоефективності та економії енергії.

Крім того, Темник повідомив, що будуть виділятися кошти на модернізацію каналізаційного господарства та котелень.

«Із загального фінансування блоку ЖКГ 62% виділено для житлового фонду. Зокрема, на реконструкцію та капітальний ремонт 5 тис. будинків», - сказав міністр.

Також, за його словами, до кінця 2012 року планується закінчити встановлення лічильників. «До кінця року ми плануємо встановити 5,8 тис. приладів обліку теплоенергії та 23,5 тис. приладів обліку води. Крім того, планується встановлення систем доочистки води в соціальних установах. Ми вже встановили 8 тис. таких приладів. Але найближчим часом вони будуть у кожній області», - пообіцяв міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197