Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун вважає головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі свідченням вагомої ролі України в європейському регіоні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.
Під час візиту міністра закордонних справ, голови ОБСЄ Леоніда Кожари в Нью-Йорк він провів зустріч з генсеком ООН, під час якої сторони обмінялися думками щодо пріоритетів українського головування, а також констатували існування багатьох спільних для двох найбільших міжнародних організацій тем і намітили перспективні напрями співпраці між ними.

Крім того, Кожара і Пан Гі Мун висловили задоволення виходом взаємин Україна-ООН на високий рівень динаміки, досягнутий завдяки встановленню конструктивних і довірчих відносин між Президентом Віктором Януковичем і генсеком ООН.

Пан Гі Мун вкотре відмітив внесок України у забезпечення глобальної ядерної безпеки та роззброєння, а також дав високу оцінку її зусиллям у сфері миротворчості.

Кожара запросив делегацію ООН взяти участь в ініційованій українським головуванням в ОБСЄ Міжнародній конференції з протидії торгівлі людьми, яка пройде в Києві 10-11 червня і Міністерському засіданні ОБСЄ (5-6 грудня, Київ).

Як раніше повідомляв ForUm, в ОБСЄ похвалили Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

600