Минуло вже 68 років з дня закінчення Великої Вітчизняної війни... З моменту, коли кулі, окопи і бомбардування стали бувальщиною, історією, яка назавжди в'їлася в пам'ять кожного, хто не на життя, а на смерть боровся з фашизмом. Хто пожертвував собою заради того, щоб жили інші. Хто пережив холод і голод заради того, щоб відстояти Батьківщину.

Війна була до них нещадна. Від руки ворога полягло близько 27 млн громадян СРСР, у тому числі 11,3 млн осіб на фронті, 4-5 млн партизан. Багато людей загинули на окупованій території і в тилу ворога. У фашистському полоні опинилося близько 6 млн осіб.

Завдяки тим, хто прокрокував «пів-Європи, пів-Землі» у далекі 40-і роки, ми сьогодні живемо під мирним небом і з гордістю відзначаємо День Перемоги. Щоб висловити всю вдячність нашим ветеранам, бракує слів. Адже їхній героїзм воістину безцінний, а вчинки гідні того, щоб про них пам'ятали ще не один десяток поколінь.

Про те, яке ж місце сьогодні займає свято Великої Перемоги у середовищі політичних діячів, форум запитав у народних депутатів і політологів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478