Іранська влада звинувачує західні країни, зокрема США, в пособництві терористичним угрупованням, що діють на території Сирії і використовують, в тому числі, хімічну зброю.

Про це заявив офіційний представник МЗС Ірану Рамін Мехманпараст.

«Жертвами злочинів, які скоюють збройні угруповання в Сирії, стають безневинні люди, які захищають лише свою країну і не готові співпрацювати з терористами. Жінки і діти в Сирії гинуть від різних видів зброї, у тому числі, хімічної, які потрапляють до рук терористів за підтримки західних країн», - сказав Мехманпараст.

За словами іранського дипломата, «саме сирійська влада вперше запропонувала міжнародним органам розслідувати питання використання хімзброї на території своєї країни», передає РІА «Новини».

Уряд Сирії заявляє, що повстанці 19 березня застосували хімічну зброю в провінції Алеппо. Опозиція стверджує, що урядові війська застосували її в Хомсі у грудні минулого року.

Нагадаємо, 6 травня спецкомісія ООН з розслідування порушень прав людини в Сирії заявила, що не має прямих доказів фактів застосування в країні хімзброї будь-якої зі сторін конфлікту.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305