Точне число тих, хто досі залишається під завалами 8-поверхового будинку у Бангладеш в місті Саварі, невідоме, заявив представник місцевої поліції. Кількість загиблих у результаті трагедії, що сталася в минулу середу за 70 км від столиці країни Дакки, перевищило 400 осіб, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

На даний момент близько 2,5 тис. потерпілих були витягнуті з-під уламків будівлі, у якій розташовувалися кілька текстильних фабрик, магазини та відділення банку. Точне число людей, які перебували там у момент НП, не встановлене. За різними даними, їх могло бути від 3 до 3,5 тисячі.

Власник будівлі Мохаммед Сохель Рана, який знав про аварійний стан об'єкта і не вжив жодних заходів, був арештований в неділю при спробі перетнути кордон з Індією. Суд Бангладеш постановив конфіскувати його майно. Також Центральний банк країни заморозив рахунки власників текстильних фабрик.

Як повідомляв ForUm, обвалення будівлі сталося рано вранці 24 квітня в Саварі - передмісті Дакки. У зруйнованому дев'ятиповерховому будинку розташовувалися п'ять швейних фабрик, торговий комплекс і філія банку Brac Bank. За день до обвалення у будівлі з'явилися великі тріщини, що спровокувало паніку серед працівників підприємств. Поліцейські оглянули будівлю і звернулися до влади з проханням тимчасово закрити доступ до неї, проте чиновники проігнорували попередження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

503