На сьогоднішній день «Укравтодор» ліквідував ями на 32 тисячах кілометрів автодоріг. Ремонту ще потребують приблизно 28 тисяч кілометрів автодоріг, або 1,9 млн кв м дорожнього покриття. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Державної служби автомобільних доріг України Олександр Сухоносов.

«На сьогоднішній день з початку року було уражено ямковістю 58 тис. км - 4,2 мільйона квадратних метрів. Вже ліквідовано ямковість на 32 тисячах кілометрів. Залишилося ще 1,9 мільйона квадратних метрів ям на дорогах, тобто приблизно 28 тисяч кілометрів», - повідомив Сухоносов.

Він зазначив, що у ЗМІ йде трохи некоректна інформація про дороги, на яких ліквідована ямковість.

«На початку березня - наприкінці лютого були визначені 23 основних маршрути, на яких здійснюються близько 80% усіх транспортних перевезень в країні. І саме щодо цих доріг було вжито заходів першочергового виконання робіт, за ним залишилося буквально 260 кілометрів, і на цих маршрутах ми ямковість закінчимо», - сказав Сухоносов.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає неконструктивною ненависть людей до «Укравтодору» через поганий стан доріг.

При цьому Азаров заперечує масове розкрадання коштів на будівництво та ремонт доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1166