В Одеській області працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно зі співробітниками Генеральної прокуратури України викрили у хабарництві учасників злочинної групи, які за гроші вирішували земельні питання, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС.
 
До злочинного угруповання увійшли голова районної державної адміністрації, депутат обласної адміністрації, голова сільської ради і ще двоє чоловіків.
 

Спільники вимагали від директора одного з товариств 60 тис. доларів США за виділення в довгострокову оренду земельної ділянки з водоймою площею 4 га. Після отримання 40 тис. дол і розподілу їх між учасниками групи зловмисників затримали.

Правоохоронці провели 16 обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів справи, а також у їхніх автомобілях, у результаті чого було вилучено грошові кошти, речі та документи, що підтверджують їх злочинну діяльність.

Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Згідно з рішенням суду щодо чиновників на період розслідування обрано запобіжний захід - грошову заставу в розмірі майже півмільйона гривень для кожного. Чоловікам загрожує тюремне ув'язнення терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358