У столиці Казахстану Астані наступного року буде встановлено пам'ятник письменнику Тарасу Шевченку, на який з державного бюджету України буде виділено 9 млн грн. Про це сьогодні під час зустрічі з міністром культури та інформації Казахстану Кул-Мухаммедом Мухтаром Абрарули повідомив міністр культури України Леонід Новохатько.

«9 млн грн фінансувати буде Міністерство культури і Міністерство закордонних справ», - заявив Новохатько, повідомляє «РБК-Україна».

Також сьогодні відбулося підписання міністром культури України і міністром культури та інформації Республіки Казахстан протоколу намірів про спільне українсько-казахстанське святкування 200-річчя з дня народження Шевченка в 2014 р.

Протоколом передбачається в рамках спільного святкування проведення Днів українського кіно в кінотеатрах м. Алмати та м. Астана з показом документального кіно про життя і діяльність письменника.

Як повідомляв ForUm, міністр культури України Леонід Новохатько закликав країни Європи приєднатися до святкування 200-річчя Тараса Шевченка у 2014 році.

Президент України Віктор Янукович частково змінив склад Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243