Україна та ЄС налаштовані досягти успіху на саміті «Східного партнерства» і докласти всіх зусиль для підписання Угоди про асоціацію. Про це йшлося під час зустрічі в Брюсселі першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова з комісаром ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Як повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій секретаріату КМУ, посилаючись на прес-службу першого віце-прем'єра, Арбузов і Фюле обговорили прогрес у виконанні Україною домовленостей, досягнутих лідерами України та ЄС під час саміту 25 лютого. Перший віце-прем'єр-міністр поінформував співрозмовника про хід реалізації реформ в економіко-фінансовому секторі, зокрема в контексті реформування системи управління державними фінансами, заходів з поліпшення бізнес-клімату.

Крім того, відбувся обмін думками про вплив майбутнього запровадження зони вільної торгівлі з ЄС на макрофінансову та економічну ситуацію в Україні. Враховуючи масштабність майбутніх перетворень, Арбузов звернув увагу комісара до необхідності розпочати вже найближчим часом консультації з консолідації ресурсів для підтримки України в імплементації положень зони вільної торгівлі з ЄС.

Під час зустрічі було порушено питання ефективного використання бюджетної підтримки ЄС, яка надається Україні для впровадження реформ відповідно до європейських стандартів.

Арбузов і Фюле обговорили розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні і торкнулися питання безвізового діалогу Україна-ЄС.

Нагадаємо, з 29 квітня Арбузов перебуває у Брюсселі з першим робочим візитом. До складу делегації України входять міністр фінансів Юрій Колобов, міністр доходів і зборів Олександр Клименко, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, заступник голови Національного банку України Микола Удовиченко, урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240