Причиною пожежі в психіатричній лікарні №14 у селищі Раменський Дмитровського району Підмосков'я, внаслідок якої загинули 38 людей, могли стати дії середнього медичного персоналу, повідомили РІА «Новости» в міністерстві охорони здоров'я Московської області.

У понеділок у ЗМІ з'явилася інформація, що медсестри у момент виникнення пожежі не було на робочому місці. Міністр охорони здоров'я Підмосков'я Ніна Суслонова заявила, що медсестра вже дала свідчення слідству, вона піддана судово-медичній експертизі, «остаточну відповідь ми дізнаємося від слідства».

«Ми допускаємо, що причиною пожежі став людський фактор, пов'язаний із середнім медичним персоналом. Лікар ні при чому, його пост в інших корпусах. Лікарем зроблено все можливе», - повідомило джерело в міністерстві охорони здоров'я.

Як повідомляв ForUm, вогонь спалахнув у лікарні в ніч на п’ятницю. Полум'я швидко охопило всю будівлю, площа пожежі склала 420 квадратних метрів. За даними МНС, в клініці була 41 людина, тільки трьом вдалося врятуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502