З початку 2013 року, співробітниками Державної автомобільної інспекції складено майже 150 протоколів про адміністративні правопорушення відносно водіїв транспортних засобів, з яких здійснювався продаж гарячих напоїв, і продавців цих машин.

Про це, як повідомляє прес-служба столичної Державтоінспекції, під час брифінгу заявив заступник начальника управління ДАІ м. Києва полковник міліції Ігор Опанасенко.

Він зазначив, що в багатьох випадках водії автокав'ярень заїжджають на тротуар і, залишивши торгувати продавця, зникають, щоб на них не склали адміністративний протокол.

«Таким чином, інспектору, щоб скласти документ, доводиться чекати, поки з'явиться водій. Але нагадуємо, що згідно із законодавством, інспектор може скласти адміністративний протокол і на продавця, який здійснює торгівлю без узгодження з органами ДАІ», - підкреслив Опанасенко.

Також Управління ДАІ направило на завод, що випускає автомобілі ЗАЗ, на які найчастіше ставлять кавоварки, запит щодо законності переобладнання машин для такого виду торгівлі.

«У результаті була отримана відповідь, що зміни в конструкції і встановлення додаткового обладнання можуть призвести до зміни повної маси автомобіля з відповідними негативними наслідками. А це суттєве відхилення від норм і стандартів. Тому такі авто повинні вважатися переобладнаними, що вимагає узгодження з ДП «Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут». Аналогічні листи також прямували офіційним дилерам автомобілів Peugeot і Ford, на базі яких теж часто встановлюються мобільні кав'ярні. Дилери, у свою чергу, поінформували, що встановлення додаткового обладнання не передбачене заводом виробником», - сказав Опанасенко.

За його словами, експлуатація незареєстрованого в МРЕВ ДАІ переобладнаного автомобіля є порушенням.

Нагадаємо, 25 квітня кава-машина марки ЗАЗ згоріла на Контрактовій площі біля пам'ятника Григорію Сковороді в Києві.

Київська міська державна адміністрація вирішила перевірити діяльність автокав'ярень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172