Вибух, що стався сьогодні на Дівадельній вулиці в центрі Праги, не був терористичним актом, заявив представник празької мерії.

«Наявні дані підтверджують версію про те, що в підвалі будинку вибухнув побутовий газ, - повідомив він. - Мешканцям сусідніх будинків міська влада надасть тимчасове житло».

Серед 36 осіб, які постраждали внаслідок вибуху, було 6 іноземців, включаючи 1 громадянина Португалії і 1 громадянина Словаччини, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Керівник столичної служби невідкладної допомоги Зденек Шварц підтвердив, що в результаті інциденту ніхто не загинув. «Поранення в загальній складності отримали 36 осіб, з яких 35 були легко поранені», - сказав він.

Рятувальники зі службовими собаками покинули напівзруйновану будівлю в центрі Праги, де стався вибух. Під завалами не виявлено ні загиблих, ні тих, що вижили, повідомило чеське телебачення.

Кризовий штаб прийняв рішення оперативно провести розбір обвалених конструкцій. Потім місце події знову буде обстежено, щоб остаточно переконатися в тому, що там не залишилося загиблих.

Тим часом, празька поліція знову закрила рух по Дівадельній вулиці. Як повідомив представник пожежної охорони, це пов'язано з побоюваннями повторного вибуху через витік газу, що триває.

Як повідомляв ForUm, вибух прогримів сьогодні в одному з будинків у центрі Праги на набережній Сметани.

За попередньою інформацією, українців серед постраждалих внаслідок вибуху в Празі немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

500