Посол Нідерландів в Україні Пітер Ян Волтерс прогнозує повне скасування візового режиму з Європейським Союзом для громадян України при поліпшенні життя в країні. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Експерт».

«Я сподіваюся, що через кілька років Києву вдасться повністю домогтися скасування візового режиму з країнами ЄС, як це сталося у Румунії в 2002 році... Тим часом я впевнений: чим більше станеться в Україні позитивних перетворень для покращення життя, тим менше у людей буде необхідність їхати за кордон і шукати там роботу. А значить, тим швидше буде вирішене питання відкриття кордонів і скасування візового режиму», - сказав Волтерс.

При цьому він зазначив, що Україна на даний момент не готова до вступу в ЄC, а питання підписання угоди про асоціацію c ЄС у листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) залежить тільки від української влади.

Як раніше повідомляв ForUm, міністри закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та Нідерландів Франс Тіммерманс закликають Україну прискорити процес проведення реформ для успішної європейської інтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268