Процес реформування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» триває і буде завершений після приватизації компанії. Про це в інтерв'ю газеті «Дзеркало тижня» заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє його прес-служба.

«Ми створили акціонерні товариства, зараз направили закон про скасування заборони на приватизацію. Після приватизації компанії вона буде дійсно реально розділена», - сказав Бойко.

Він підкреслив, що приватизація компанії рекомендована провідними зарубіжними консультантами та сприятиме підвищенню прозорості діяльності компанії і дозволить залучити суттєві кошти.

«Приватизація - це те, що рекомендують наші консультанти Ernst&Young. Оскільки приватизація підвищить прозорість холдингу і дозволить частину грошей від приватизації направити на погашення західних кредитів», - сказав Бойко.

«Рішення буде приймати уряд, поки ми готуємо законодавчу базу», - підсумував віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їхньої реорганізації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301