ФБР вважає, що підозрювані у вибухах у Бостоні брати Тамерлан та Джоха Царнаєви не могли діяти без підтримки інших осіб і тренувань. Про це пише The Boston Globe.

«Є ще особи у США, які становлять інтерес для ФБР і яких хотілося б допитати», - заявив голова комітету з розвідки Майкл Рождерс.

Рождерс сказав, що є підозри, що Царнаєви «мали намір здійснити акт джихаду». Він також зазначив, що Росія повинна надати їм деяку інформацію, корисну для розслідування, повідомляє «Газета.Ru».

«Я думаю, що у них є інформація, яка нам потрібна, яку нам ще не передали», - додав Рождерс.

Інший представник комітету ФБР Майкл Маккол також заявив, що дані про те, що Царнаєви не діяли у рамках організованої групи, були оприлюднені передчасно.

«Це могла бути змова. Дуже передчасно було говорити, що немає ніякого іноземного зв'язку, адже розслідування тільки розпочато», - сказав Маккол.

Нагадаємо, 15 квітня у Бостоні на фінішній лінії марафону з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. У результаті загинули три людини, понад 180 були поранені.

У ніч на 20 квітня у передмісті Бостона Вотертаун поліція затримала підозрюваного – 19-річного Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення у шию та ногу і перебуває у лікарні. Старший брат - Тамерлан Царнаєв - 19 квітня помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256