Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає незаконними і аморальними рішення Львівської та Івано-Франківської облрад про визнання Днями скорботи 8 і 9 травня. Про це він заявив у ході спілкування з користувачами мережі Facebook.

Такі рішення, на його переконання, мають бути скасовані.

«Я вважаю, що обласні ради приймають абсолютно незаконні рішення. Більше того, аморальні рішення. Називати велике свято День Перемоги днем скорботи - це ображати пам'ять антифашистів, воїнів-союзників, які, по суті, дозволили у тому числі і цим депутатам користуватися миром і демократією», - заявив Азаров.

Він підкреслив, що облради, які приймають подібні рішення, заполітизовані. Такі рішення, на думку Азарова, провокують непримиренність і ворожнечу.

«Я хотів би сказати, що, на жаль, ці ради надзвичайно заполітизовані. Замість вирішення життєво важливих насущних питань вони, по суті, провокують в країні нетерпимість, ворожнечу, і пора б уже виборцям, які обирають таких депутатів, задати собі питання: чи правильно я роблю, голосуючи за ці політичні сили?», - написав прем'єр.

Він підкреслив, що Конституцією визначено порядок скасування незаконних рішень місцевих органів влади. «Цей порядок діятиме, і, безумовно, у влади достатньо можливостей захистити Конституцію і законодавство України», - зазначив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, Львів та Івано-Франківськ прийняли рішення про оголошення 8-9 травня Днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні і жертвами тоталітарних режимів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

541