Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їхньої реорганізації.

Про це йдеться у законопроекті №2937 від 26 квітня «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою реформування НАК «Нафтогаз України».

Проектом документа пропонується внести зміни до закону про трубопровідний транспорт і дозволити приватизацію у разі, якщо таке рішення буде прийняте Кабінетом Міністрів.

Крім того, за рішенням уряду, згідно з проектом закону, може здійснюватися відчуження основних фондів, акцій та часток у статутному капіталі державних підприємств, що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання у підземних сховищах.

Також пропонується дозволити передачу основних фондів акцій і часток таких підприємств з балансу на баланс, у концесію, оренду, лізинг, заставу, управління, до статутного фонду інших юридичних осіб, та вчинення інших правочинів, що можуть призвести до відчуження основних фондів, акцій і часток, передають «Українські новини»

Уряд, крім цього, пропонує внести зміни до закону «Про приватизацію державного майна» та дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту.

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз зацікавлені у створенні тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою (за участю України, ЄС і Росії).

Україна допускає передачу в оренду газотранспортної системи у разі створення консорціуму з управління українською газотранспортною системою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354