Державна служба з надзвичайних ситуацій планує задіяти більше 5 тисяч співробітників для гасіння лісових пожеж у 2013 році. Про це в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр» сказав голова ДержНС Михайло Болотських.

«Тільки зі складу чергових сил для гасіння лісових пожеж цього року можемо задіяти понад 5 тисяч людей особового складу і приблизно 1,5 тисячі одиниць пожежної техніки», - сказав Болотських.

Для гасіння пожеж з повітря у спеціальному авіаційному загоні служби сформовано пожежний підрозділ у складі 4 пожежних літаків і 6 вертольотів.

У разі ускладнення обстановки ДержНС готова задіяти ще 5 пожежних вертольотів Збройних Сил, а також додаткові сили і засоби, повідомляють «Українські новини».

У цілому Болотських запевнив, що його служба готова до пожежонебезпечного літа.

Він повідомив, що фактично вже зараз у східних і південних областях є небезпека виникнення пожеж, яка незабаром пошириться по всій Україні і протримається до жовтня.

Голова служби прогнозує підвищення небезпеки виникнення пожеж через незначну кількість опадів влітку.

Болотських зазначив, що з 1 травня по 30 жовтня для гасіння пожеж з повітря буде організовано чергування літаків і вертольотів авіації ДержНС на аеродромі у Ніжині, аеропортах Сімферополя, Харкова та Луганська.

Нагадаємо, на початку березня Український гідрометеорологічний центр прогнозував спекотне літо цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360