Уродженець Києва Микита Панасенко, якому пред'явили звинувачення у незаконному зберіганні вибухових речовин та пристроїв у США, і члени його сім'ї у період проживання в Україні не потрапляли в поле зору правоохоронців, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Дані щодо їхньої можливої ​​ причетності до діяльності міжнародних терористичних, екстремістських і радикальних організацій і організованих злочинних угруповань відсутні», - повідомляє СБУ.

За даними відомства, попередньо встановлено, що людина з таким ім'ям і прізвищем дійсно до переїзду в 2010 році на постійне місце проживання в США жила в Україні разом із сім'єю.

Спільно з іноземними партнерськими спецслужбами здійснюються заходи з ідентифікації Панасенка, який у 2010 році виїхав з України в США, із затриманим у Нью-Джерсі.

Нагадаємо, за даними американських ЗМІ, у США незадовго до теракту в Бостоні поліція затримала уродженця Києва, 27-річного Микиту Панасенка, який намагався провезти в потягу два саморобних вибухових пристрої.

Затриманому вже висунуте звинувачення у «зберіганні саморобних вибухових пристроїв».

За даними американських ЗМІ, Панасенко навчався на математичному факультеті одного із американських вузів і проживав у місті Джерсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247