Окремі прояви антисемітизму в Україні не варто драматизувати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Зеєва Елькін.

«Як людина, яка підтримує тісні зв'язки з багатьма жителями України, буває тут досить часто, я б не став описувати ситуацію як фашизацію України або у подібного роду драматичних термінах. Природно, Ізраїль стурбований проявами антисемітизму, які мають місце в Україні як фізичні, так і вербальні», - заявив він.

Елькін повідомив, що він вже обговорив цю тему з представниками української влади. Разом з тим він зазначив, що окремі випадки антисемітизму зустрічаються у Східній Європі в цілому і в низці інших країн світу. «Україна в даному разі не виняток», - підкреслив він.

На думку Елькіна, прояви нетерпимості потрібно припиняти. «Історичний досвід, на жаль, свідчить, що якщо на прояви антисемітизму як вербального роду, так і фізичного не реагувати чітко і швидко, то це може призвести до дуже неприємних наслідків. Але також досвід показує, що ті, хто намагаються розігрувати цю карту, ні до чого не приходять. Це може дати короткостроковий тактичний результат, але стратегічний, як правило, завдає удару по цьому політику або політичній силі», - підсумував дипломат.

Як раніше повідомляв ForUm, завідувач відділу країн Євразії ізраїльського Міністерства закордонних справ Яків Лівне зазначає, що в дружніх відносини між Україною та Ізраїлем не повинно бути місця антисемітським висловам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

460