У перші дні травня температура повітря в окремих регіонах України прогріється до 30 градусів тепла. Про це повідомив на брифінгу заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

За його словами, 26 квітня на північному сході температура повітря вночі буде від 5 до 10 градусів тепла, на півдні, у центрі та на Закарпатті - 10-14. У північних і східних регіонах вдень температура повітря підвищиться до 16-22 градусів, у західних - до 26 градусів тепла.

27-28 квітня температура повітря буде залишатися досить високою. На заході та півдні України вночі від 9 до 14 градусів, а на сході та півночі - від 4 до 9 вище нуля. Вдень по всій території України 22-27 градусів тепла.

За прогнозами синоптиків, 28 квітня температура на заході України трохи знизиться до 18-20 градусів, в інших регіонах температура повітря збережеться на попередньому рівні.

Останні дні квітня, 29-30 числа, пройдуть без значних опадів, а температура повітря буде залишатися високою. У північних областях вдень 14-19 градусів тепла, на решті території України - 19-25 вище нуля, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

«Надалі ми очікуємо підвищення температури, особливо в перших числах травня. Але в той же час зберігатиметься суха погода. Температура повітря на території України буде від 24 до 29 градусів тепла. Не виключено, що в західних і південних областях місцями буде близько 30 градусів вище нуля»", - повідомив Прокопенко.

За його словами, з завтрашнього дня і до початку травня в Україні буде спостерігатися поривчастий вітер, а опади почнуться тільки 4-5 травня. «Такий розвиток подій підвищить пожежну небезпеку. На сьогодні на території України відзначається четвертий клас пожежної небезпеки, а місцями у південних і східних областях - п'ятий клас. Найближчим часом, виходячи з прогнозу погоди, пожежна небезпека буде посилюватися», - попереджають в Укргідрометцентрі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

488