Папа Римський Франциск у середу в ході загальної аудієнції на площі святого Петра у Ватикані знову закликав до політичного розв’язання збройного конфлікту у Сирії.

Понтифік нагадав, що у своєму великодньому посланні 31 березня він закликав зробити зусилля, щоб припинити кровопролиття у Сирії і надати гуманітарну допомогу населенню цієї країни.

Звертаючись до 75 тисяч віруючих, присутніх у Ватикані, Франциск закликав знайти «політичне рішення цієї кризи».
Папа Римський запевнив, що продовжує молитися за двох священнослужителів, які були викрадені бойовиками у Сирії і про долю яких надходить суперечлива інформація. Франциск сказав, що молиться, щоб вони якомога швидше повернулися у свої громади.

Митрополит Алеппський Павло Язіджі з Антіохійського патріархату Грецької православної церкви і митрополит Марк Григорій Юхані Ібрагім із Сиро-Яковитської церкви були викрадені сирійськими бойовиками у ніч на вівторок, передає РІА «Новости».

За повідомленнями ЗМІ, священнослужителі займалися вирішенням гуманітарних проблем місцевого населення у селі Кафр Даель, розташованому у районі кордону Сирії з Туреччиною. У вівторок з'явилася інформація про їхнє звільнення, проте поки вона не отримала підтвердження.

Як раніше повідомляв ForUm, влада Сирії відмовилися пустити в країну місію ООН, яка хоче перевірити факти використання хімічної зброї у сирійському конфлікті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224