В Україні буде створена нова система цивільного захисту. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні уряду, повідомляє прес-служба чиновника.

«Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, задіяних під час надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів - і створить можливості для оперативного інформування населення», - зазначив він.

За словами Вілкула, для створення нової системи будуть проаналізовані кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони, а також сучасний світовий досвід і технології.

Пропонується відновити матеріально-технічну базу Державної служби з надзвичайних ситуацій та комунальну техніку, яка використовується і в поточному процесі прибирання міст, і під час надзвичайних ситуацій.

Також, відповідно до світової практики, пропонується створити три мобільних аварійно-рятувальних загони, обладнаних сучасною технікою: на заході, на сході та у центрі країни (Київ). Загони повинні оперативно передислокуватися у своєму радіусі дій у разі потреби.

За його словами, пропонується також впровадження сучасної системи оповіщення населення. Вона передбачатиме оперативне поширення інформації за допомогою технічних засобів зв'язку, ЗМІ, мережі Інтернет, мобільного зв'язку. У тому числі розробляється можливість створення загальнодержавної радіомережі на середніх хвилях.

«Новий регламент роботи повинен забезпечити можливість максимум протягом години надати інформацію населенню про надзвичайні ситуації та відповідні дії у цей час», - сказав Вілкул.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликає активізувати тренування з цивільної оборони для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385