Департамент з туризму індійського штату Гоа прийняв рішення заборонити вживання на пляжах алкогольних напоїв, оскільки це призводить до забруднення пляжів і погіршує ситуацію з безпекою.
Наказ, за ​​ даними департаменту, вже передано так званому Індійському резервному батальйону поліції, який цілодобово забезпечує безпеку у туристичній зоні штату. Забороняється також вживати на пляжах будь-які напої у скляних пляшках, оскільки туристи часто отримують травми, наступаючи на осколки скла, повідомляє РІА «Новости».

Вживати алкоголь тепер можна тільки у закладах та готелях, що мають відповідні ліцензії.

Поліція повинна ввічливо просити людей не приносити алкоголь і скляні пляшки на пляжі, а у разі відмови - конфісковувати їх.

Заходи щодо боротьби з алкоголем на пляжах, у першу чергу, обумовлені зростанням кількості злочинів проти жінок, що вже негативно позначилося на туристичному іміджі Індії, зазначає газета «Times ofIndia».

Як повідомила на початку квітня асоціація Об'єднаних промислових і торгових палат Індії (ASSOCHAM), число іноземних гостей, які приїхали в країну, скоротилося за три місяці 2013 року на 25%, причому число туристок знизилося на 35%.

На початку квітня уряд індійського штату вирішив посилити поліцейські сили спеціальним загоном із 250 співробітників, основним завданням яких буде охорона туристів. «Серед залучених співробітників поліції на нічні патрулювання будуть виходити 50 жінок-поліцейських. Ми сподіваємося, що ці та інші заходи, які здійснює уряд штату, приведуть до спокою у туристичних зонах», - пояснив міністр уряду штату Гоа Діліп Парулекар, який курирує питання туризму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

539