Міністерство охорони здоров'я України створило комісію з розслідування причин ненадання медичної допомоги чоловікові, який помер від ножового поранення у центрі Києва, працівниками приватної клініки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

«Створена комісія щодо виконання ліцензійних умов цією приватною клінікою. Її очолюю я», - сказав чиновник.

Крім того, він зазначив, що, відповідно до статті 136 Кримінального кодексу України, ненадання допомоги особі, яка перебуває у небезпечному для життя стані, при можливості надати таку допомогу або неповідомлення про такий стан особи належним установам чи особам, якщо вони спричинили смерть потерпілого, караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

«Людина має право звернутися до лікувального закладу і отримати допомогу, незалежно від його форми власності. Повірте мені, висновки будуть серйозними. Не може людина працювати, якщо вона не надає допомогу», - запевнив заступник міністра.

Відповідаючи на запитання, чому «швидка допомога» прибула на місце тільки через півгодини після виклику, Толстанов сказав, що Міністерство розбереться і з цим питанням. «Ми розберемося, в чому справа. Але потрібно розуміти, який у Києві трафік. Я не хочу на нього все списувати», - підсумував Толстанов.

Нагадаємо, 23 квітня близько 15:00 до міліції надійшло повідомлення від перехожого про те, що по вул.Саксаганського біля одного із будинків лежить чоловік у калюжі крові без ознак життя.

Лікарі швидкої допомоги констатували смерть людини.

У потерпілого були з собою документи, що засвідчують його особу, тому стало відомо, що це уродженець Київської області, 1978 року народження. Помер він на місці від отриманого ножового поранення в область серця. За словами очевидців, поранення стало результатом бійки між загиблим чоловіком і двома невстановленими особами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281