Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що перевибори народних депутатів у проблемних округах повинна призначити Центральна виборча комісія на підставі закону щодо проведення таких перевиборів.

«Наша пропозиція полягає у тому, що це буде робити ЦВК у строки, визначені спеціальним законом для цих проблемних округів. Самі правила проведення будуть такими ж, які застосовувалися при проведенні загальних парламентських виборів», - сказав він журналістам у середу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня 2012 року.

ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах - №№ 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори у цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231