В Україні існує досить високий рівень інформаційного захисту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив перший заступник начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Віталій Хлевицький.

«Якщо оцінювати стан інформаційної безпеки України, то можна говорити про те, що рівень захищеності інформаційних ресурсів та систем інформаційної структури досить високий. На сьогоднішній день є достатньо засобів технічної та криптозахисної інформації», - заявив він.

У той же час Хлевицький зазначив, що говорити про повну захищеність на сьогоднішній день все ж не можна в силу того, що розвиваються як інформаційні технології, спрямовані на створення сприятливих умов для суспільства, так і кримінальний світ, який часто застосовує витончені способи для проникнення в ті чи інші системи та ресурси.

Крім того, він зазначив, що складність виявлення кіберзлочинців полягає в тому, що їхні дії мають високолатентний характер. «Потерпіла сторона може навіть не здогадуватися, що вона такою є. Процес документування злочину віртуального характеру часто вимагає застосування різних міжнародних правових норм», - заявив Хлевицький і додав, що одного законодавства недостатньо для боротьби з кіберзлочинністю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283