Міністерство культури не допустить будівництва в буферній зоні Софії Київської. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив на брифінгу глава відомства Леонід Новохатько.

Він зазначив, що київська влада планує оскаржити рішення суду, яке зобов'язує Київраду укласти угоду про оренду земельної ділянки в Георгіївському провулку за 40-50 метрів від стін святої Софії.

У той же час, за словами міністра, якщо це рішення суду залишиться в силі, то будівництво на цій території буде заборонено.

«Теоретично там може бути одноповерховий павільйон. На нього може бути отримано погодження ЮНЕСКО. Але висотне будівництво?! І Міністерство культури, і громадськість, і ЗМІ за 40 метрів від Софії не допустять. Не можна балуватися і грати з культурною спадщиною», - підкреслив міністр.

Новохатько повідомив, що Київрада приймала рішення про оренду земельної ділянки у 2007 році, не отримавши ніяких дозволів від Мінкультури.

«Спроби що-небудь побудувати натраплять на жорстку реакцію Міністерства аж до судових позовів», - пообіцяв чиновник.

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов ініціює заборону будівництва в буферній зоні Софії Київської

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231