Передбачуваний вбивця шести осіб Сергій Помазун, затриманий минулої ночі, відмовляється давати свідчення і посилається на своє конституційне право не свідчити проти себе. Про це розповіли в Слідчому комітеті РФ.

«Помазун давати свідчення відмовився, пославшись при цьому на 51 статтю Конституції РФ», - цитує «Інтерфакс» коментар відомства.

Відповідно до статті 51 Конституції РФ, «ніхто не зобов'язаний свідчити проти себе самого, свого чоловіка і близьких родичів, коло яких визначається федеральним законом».

Раніше повідомлялося, що сьогодні слідчі мають намір клопотати у суді про арешт затриманого. Найближчим часом він буде направлений на психіатричну експертизу.

Нагадаємо, вдень 22 квітня Сергій Помазун зайшов у магазин «Охота» у центрі Бєлгорода і застрелив з рушниці трьох продавців, потім вийшов на вулицю і вбив ще трьох випадкових перехожих - чоловіка і двох школярок 14 і 16 років. Після цього він зник з місця злочину на машині BMW X5, яку пізніше кинув у сусідньому кварталі.

Пізно ввечері 23 квітня зловмисник був затриманий при спробі покинути місто у вантажному вагоні. Як стало відомо поліції, злочинець більшу частину часу перебував у болоті, розташованому в лісосмузі біля залізниці.

Обвинувачений накинувся з ножем на поліцейських і поранив одного з них. Зараз життю майора Юрія Сєдих з Курська нічого не загрожує. МВС оприлюднило імена правоохоронців, що зловили Помазунов: Юрій Сєдих, Олексій Єдрешов, Олександр Самсоненко і Дмитро Коновалов.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251