Співробітники Головного управління СБУ в Києві та Київській області припинили діяльність транснаціонального злочинного угруповання, члени якої налагодили канал контрабанди кокаїну в Україну з країн західної Європи.

Як повідомляє прес-служба відомства, організував наркоканал 52-річний киянин, його спільником і кур'єром був 52-річний мешканець однієї з країн Балтії, який возив наркотики через кордон на власному автомобілі.

«21 квітня на українсько-польському кордоні в пункті митного пропуску «Ягодин» співробітники СБУ затримали організатора каналу і кур'єра під час передачі контрабандно завезеної партії кокаїну. Під час митного огляду в автомобілі зловмисників було виявлено схованку, з якої правоохоронці вилучили 300 грамів кокаїну. Орієнтовна вартість наркотику на «чорному» ринку складає понад $100 тис.», - йдеться в повідомленні.

22 квітня слідчий відділ ГУ СБУ в Києві та Київській області почав кримінальне провадження за ч.3 ст.305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів в особливо великих розмірах).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для організатора та його спільника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213