Міністерство юстиції пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів з метою спрощення процедури припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, пропонується, зокрема, скасувати двоетапну процедуру припинення підприємницької діяльності і скоротити процедуру припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців до одного робочого дня.

Як відомо, на сьогодні в Україні діє двоетапна процедура припинення підприємницької діяльності для фізичних осіб-підприємців за їхнім рішенням. На першому етапі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізосіб-підприємців вноситься запис про рішення бізнесмена про припинення підприємницької діяльності. На другому етапі - запис про проведення державної реєстрації припинення.

Законопроектом, який розробив Мін'юст, пропонується припиняти підприємницьку діяльність фізичної особи-підприємця на підставі поданої державному реєстратору реєстраційної картки на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем за його рішенням не пізніше наступного робочого дня з моменту надходження зазначеної реєстраційної картки.

Також пропонується обмежити максимальний термін заяви кредиторами своїх вимог до фізичної особи-підприємця, який припиняє підприємницьку діяльність, встановивши терміни від двох до трьох місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197