Конференція президентів Європейського парламенту продовжила місію колишнього голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського, яка моніторить ситуацію із засудженими колишніми чиновниками в Україні.

Про це віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич написав на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

«Конференція президентів Європарламенту одноголосно погодилися продовжити місію Кваснєвського-Кокса до вересня. Хороше рішення», - зазначив він.

За його словами, після цього буде представлена ​​ оцінка ситуації і прийнята резолюція Європарламенту перед самітом «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва), який запланований на 28-29 листопада, передають «Українські новини».

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський парламент у рамках конференції президентів заслухав 18 квітня звіт місії Кокса-Кваснєвського про політичні переслідування в Україні.

Нагадаємо, в лютому керівництво Європейського парламенту не змогло прийняти рішення стосовно місії Кокса-Кваснєвського. Після тривалої дискусії лідери політичних груп, віце-президенти і президент Європейського парламенту висловилися за те, щоб знову обговорити питання роботи місії через два місяці.

Раніше очікувалося, що мандат місії буде продовжений до Вільнюського саміту «Східного партнерства», який запланований на листопад цього року.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту щодо судових процесів стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244