Причиною звільнення голови Державного агентства екологічних інвестицій Владислава Якубовського став провал реалізації схем «зелених» інвестицій. Про це пише газета «Капітал» з посиланням на джерело у Держеконінвестагентстві.

«Агентство виконувало досить різну роботу за напрямами схем «зелених» інвестицій, за проектами спільного впровадження, які неоднозначну оцінку отримували», - цитує газета голову громадської ради при агентстві Святослава Куруленка.

У свою чергу, голова наглядової ради Фонду цільових екологічних інвестицій Олексій Хабатюк вважає, що за останній час Держекоінвестагентство не запропонувало нових ідей та реалізовувало лише напрацьовані раніше. При цьому, за його словами, проблеми, пов'язані з реалізацією схеми «зелених» інвестицій, були закладені спочатку.

«Там були проблеми у схемі «зелених» інвестицій, закладені спочатку ще у сам принцип розподілу грошей через бюджет. Тобто це досить складна проблема, яка затягла реалізацію цих проектів, що дуже часто викликало питання з боку міжнародних партнерів», - сказав він «Капіталу».

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович звільнив Якубовського 17 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222