Центральна виборча комісія спростувала наявність звернень до неї з ініціативою проведення всеукраїнського референдуму.

«Ще не було звернень до ЦВК про проведення референдуму, - сказав в інтерв'ю «Главкому» заступник голови ЦВК Андрій Магера.

«Звинувачення ЦВК у тому, що ми готуємо якийсь референдум, викликає у мене іронію. Це все одно що в підготовці вбивства звинувачувати людину, яка йде купувати в магазин кухонний ніж».

При цьому Магера повідомив, що ЦВК активно бере необхідні нормативні документи для проведення всеукраїнських референдумів, але зазначив, що робить це виключно в рамках своїх прямих обов'язків.

Заступник голови також зазначив, що ці документи приймаються на необмежене коло осіб і на невизначений час.

Як раніше повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія затвердила форми іменних запрошень учасникам всеукраїнського референдуму.

Для практичної реалізації Закону України «Про всеукраїнський референдум» Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до низки чинних законодавчих актів.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдум 6 листопада 2012 р. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254