Реконструкція Бортницької станції аерації розпочнеться у 2014 році. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики голова правління ПАТ «АК «Київводоканал» Валерій Ченчевий.

«Ми плануємо, що реконструкція почнеться у 2014 році, а цього року завершиться проектування, експертиза, а також вирішиться питання щодо інвестицій, оскільки проект недешевий, і за 2-3 роки ми повинні реалізувати перший етап щодо зневоднення мулових полів (це перший блок на 600 тис. грн)», - заявив він.

У той же час директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київміськадміністрації Дмитро Новицький зазначив, що проектом реконструкції передбачено нарощування дамб на мулових полях №1 і №2, і ці роботи вже виконуються. «Зараз проводяться роботи з підготовки до захисту ґрунту на укосах гребель і просадка верхнього шару дороги для запобігання розмивання», - зазначив він.

Крім того, Ченчевий повідомив, що зараз на місці недавнього прориву однієї з дамб БСА працюють інженери і фахівці.

«Для того, щоб ситуація не повторилася, ми поставили там сифон, висипали близько 507 тонн глини і повністю закрили переливний колодязь», - заявив він.

Також Ченчевий підкреслив необхідність створення системи регулярного моніторингу за станцією і зазначив, що буде розглядатися питання не тільки про нарощування дамб на полях №1 і №2, а також і на полі №3, особливо в місцях установки переливних колодязів.

Як повідомляв ForUm, 10 квітня близько 19.00 на муловому полі №3 Бортницької станції аерації, яка не експлуатується, стався прорив дамби.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260