Суд визнав екс-президента Єгипту Хосні Мубарака невинним у причетності до загибелі демонстрантів під час придушення акцій протесту у 2011 році.

Він може бути звільнений з-під варти у залежності від результатів судових засідань за іншими звинуваченнями проти нього, повідомляє «Al Arabiya».

Адвокат Мубарака подав прохання про звільнення свого підзахисного, оскільки той перебуває у камері попереднього ув'язнення довше передбачених законом двох років, зазначає телеканал.

 
 
В даний час у Єгипті проходять повторні слухання у справі колишнього президента, звинуваченого торік у загибелі сотень людей у ході масових виступів під час революції 2011 року. Минулої суботи відбулося перше слухання, на якому суддя взяв самовідведення і оголосив про перенесення справи в апеляційний суд Каїра.

Мубарак підозрювався у застосуванні сили під час придушення акцій протесту навесні 2011 року. Жертвами тих подій стали понад 800 осіб, сам Мубарак був змушений піти у відставку. Відповідно до початкового вердикту, який було винесено 2 червня 2012 року, суд не знайшов прямих доказів надання екс-президентом права поліції використовувати бойові патрони, але врахував його непряму причетність, засудивши до довічного ув'язнення.

У січні суд задовольнив апеляцію про перегляд вироку і повторний судовий процес через «незадовільну» роботу прокурора.

В останні місяці здоров'я Хосні Мубарака значно погіршилося і з камери у в'язниці Тора він переведений у військовий госпіталь. На судових засіданнях він був присутній, лежачи на медичній каталці.

Нагадаємо, стосовно Мубарака порушили нову кримінальну справу. У прокуратурі вважають, що він використав не за призначенням кошти, виділені для проведення робіт у президентському палаці. Як повідомляється, колишнього керівника країни підозрюють у розкраданні з бюджету близько 160 мільйонів доларів США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205