Прокуратура Ганновера у п'ятницю пред'явила екс-президенту Німеччини Крістіану Вульфу звинувачення в отриманні хабара, справу направлено до ганноверський земельний суд, повідомив представник прокуратури Ханс-Юрген Лендекель.

Йдеться про поїздку Вульфа, який у той час займав посаду прем'єра федеральної землі Нижня Саксонія, і його дружини в Мюнхен на Октоберфест у 2008 році. За версією слідства, Греневольд нібито оплатив подружжю Вульф рахунок за проживання в готелі в розмірі 510 євро, заплатив 209,4 євро за спільну вечерю, а також «компенсував» інші витрати на самому Октоберфесті. Кінопродюсерові в рамках цієї справи пред'явлено звинувачення в дачі хабара, повідомляє РІА «Новости».
 
 
Нещодавно прокуратура Ганновера запропонувала Греневольду і Вульфу зупинити провадження у справі в обмін на виплату грошового збору в 50 тисяч євро (30 тисяч - з боку продюсера, 20 тисяч - від екс-президента). Така можливість для подібних справ передбачена німецьким кримінально-процесуальним законодавством. Експерти зазначали, що якби підозрювані погодилися на угоду, це стало б непрямим визнанням їхньої провини, хоча судового переслідування вони б уникнули.

Як повідомив юрист адвокатської контори Redeker Sellner Dahs, що представляє інтереси колишнього глави держави, Гернот Лер, Вульф від угоди з прокуратурою відмовився. Адвокат заявив, що захист вважає висунуті звинувачення безпідставними, і екс-президент розраховує на повне виправдання за підсумками процесу.

Нагадаємо, Вульф залишив посаду президента Німеччини у лютому 2012 року через підозри у зловживанні службовим становищем і отриманні фінансової вигоди. Після цього слідчі органи почали відносно нього розслідування відразу за кількома епізодами. Однак більшість справ до теперішнього часу «розвалилася», і слідство по них припинено. Залишилася тільки одна справа: про оплату заможним другом Вульфа кінопродюсером Давидом Греневольдом витрат за проживання в готелі - нібито в обмін на підтримку одного з проектів бізнесмена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

634