Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає несправедливим значний розрив між своєю зарплатою та зарплатою працівників бюджетної сфери. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході зустрічі з переможцями чемпіонату з IT-технологій.

Коментуючи своє спілкування у соціальній мережі Facebook, прем'єр-міністр зазначив, що українці звертаються до нього з різними питаннями і проханнями допомогти. «Є різні повідомлення, які вимагають негайного втручання, і на які ми відразу реагуємо. Десь йдеться про речі, які відразу не вирішиш. Є питання перспективні, коли люди звертаються з ідеями щодо реформування, а є просто негатив. Наприклад, «Чому ти отримуєш таку високу зарплату»? Чому? Тому що не я її, до речі, встановив. Вона була встановлена ​​ ще у 2005 році моїми попередниками. Справедливо? Я, в принципі, вважаю, що не справедливо. Великі розриви у бюджетній сфері - не справедливі», - зазначив прем'єр.

«Тобто якщо, наприклад, середня заробітна плата вчителя бюджетної сфери становить зараз приблизно 3 тисячі, то розрив - у 5-6, а може, і в 10 разів, який традиційний для всіх країн. Тобто прем'єр-міністр - це одна із найвищих посад, і у нього зарплата в 10 разів вище, ніж середня зарплата у бюджетній сфері. Але не більше», - підкреслив він.

За словами Азарова, сенс подібних повідомлень зовсім не полягає в тезі соціальної справедливості, а полягає в тому, щоб висловити своє роздратування, незадоволення життям, може, спробувати вивести його зі стану рівноваги, чимось зачепити.

«Але таке у нас життя. Якщо у нас ЗМІ створюють враження, що влада у нас, м'яко кажучи, несправедлива, то що повинна відчувати звичайна людина, яка, можливо, і не знає всіх інших проблем, які стоять перед країною. Я до цього абсолютно нормально ставлюся і розумію, що якщо є у людини можливість розрядитися емоційно, то вона це робить. Нікуди від цього не дінешся», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров задекларував 614 833,58 гривні доходів у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

552