Екс-президент України Леонід Кучма дав свідчення у справі про вбивство у 1996 році депутата і бізнесмена Євгена Щербаня, в причетності до якого підозрюється екс-прем'єр Юлія Тимошенко, повідомила заступник генерального прокурора Лілія Фролова в опублікованому в четвер інтерв'ю виданню «Українська правда».

Генпрокуратура України називає замовниками вбивства Щербаня екс-прем'єрів Павла Лазаренка і Юлію Тимошенко, яка очолювала в той час корпорацію «Єдині енергетичні системи України». За версією слідства, вони заплатили за усунення бізнес-конкурента 2,8 мільйона доларів. Якщо провина Тимошенко буде доведена судом, їй загрожує довічне ув'язнення. Зараз у суді проводяться допити свідків у цій справі.

Фролова не уточнила, що саме сказав Кучма з приводу вбивства Щербаня і його можливого конфлікту з Тимошенко, передає РІА «Новости».

«Суть цих свідчень, я думаю, стане відома під час уже безпосередньо судового слухання у справі по суті», - сказала вона.

Раніше Кучма, який на момент вбивства займав найвищу в країні державну посаду, заявляв, що Тимошенко не має відношення до цього злочину.


Нагадаємо, генпрокурор Віктор Пшонка 18 січня заявив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство у 1996 році депутата і бізнесмена Щербаня. Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства Щербаня з корисливих спонукань.

Печерський райсуд Києва 13 лютого розпочав проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335