Українці на травневі свята збираються відпочивати в Туреччині і ОАЕ. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив в.о. президента Асоціації лідерів турбізнесу України Олександр Новиковський.

«Цього року залишається популярним пляжний відпочинок. Найбільше українців їде до Туреччини та ОАЕ. А взагалі улюбленими напрямками залишаються ті, де українцям не потрібно оформляти візи. Особливістю 2013 р. стала популярність раннього бронювання, яким скористалися від 10% до 50% українських туристів. Це дає можливість заощадити 30-40% від суми туру», - сказав він.

У свою чергу член президії Асоціації лідерів турбізнесу України Олена Бухно зазначила, що в Україні залишається відпочивати втричі більше туристів у порівнянні з кількістю тих, що виїжджають за кордон.

Також експерт повідомила, що в Україні мінімальна ціна туру за кордон для двох осіб становить 7,5 тис. грн. «Приблизно стільки коштуватиме тиждень в готелі «все включено» в Туреччині. У лютому такий тур можна було купити за 6 тис. грн», - сказала Бухно, додавши, що, наприклад, в Ялті готельний номер обійдеться українцям у 1200-2000 грн за добу.

Крім того, за її словами, після Євро-2012 потік іноземних туристів в Україну збільшився в півтора рази. «Переважно це туристи з Європи. Найбільше до нас приїжджають туристи з Німеччини, Голландії, Іспанії, Італії та Великобританії», - сказала Бухно.


Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів рекомендував підприємствам зробити вихідними 3 і 10 травня у 2013 році. Зокрема, Кабмін рекомендує перенести робочий день з п'ятниці, 3 травня, на суботу, 18 травня, і з п'ятниці, 10 травня, на суботу, 1 червня.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369