Міністерство закордонних справ підтверджує затримання береговою охороною Єгипту судна COMR з 6 громадянами України на борту. Про це повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Затримане 4 квітня цього року береговою охороною Єгипту судно COMR, до складу екіпажу якого входять 6 громадян України, зараз перебуває в порту міста Сафага», - сказав він.

При цьому він уточнив, що відповідно до даних місцевих органів влади причиною затримання судна стало неодноразове порушення територіальних вод Єгипту.

На даний момент компанія з надання послуг із забезпечення безпеки суден в Аденській затоці з'ясовує ситуацію з місцевими органами влади, повідомляють «Українські новини».

Порт міста Сафага відвідав співробітник посольства України в Єгипті. Він зв'язався з капітаном судна та іншими моряками і з'ясував, що моральний стан екіпажу залишається задовільним. Моряки, які перебувають на судні, забезпечені питною водою і продуктами харчування в достатній кількості. Скарг і претензій з їхнього боку немає.

За інформацією іноземних ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах Єгипту, судно COMR було звільнено, оскільки місцева влада переконалася в наявності всіх необхідних документів, що посвідчують право на транспортування зброї.

У свою чергу Перебийніс повідомив, що у МЗС немає інформації про звільнення судна. «У нас немає такої інформації... Хоча ми очікуємо звільнення», - розповів він.

За словами Перебийноса, МЗС сподівається, що судно буде звільнено в найближчі дні.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 квітня єгипетські військові затримали судно з 6 громадянами України на борту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330