30 квітня цього року королева Нідерландів Беатріс підпише акт зречення від престолу і передасть владу своєму старшому синові, королю Віллему-Олександру. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила заступник голови місії Нідерландів в Україні Гері Вільямс.
«Наш національний день - 30 квітня і це привід «розфарбувати» всю Голландію в помаранчевий колір, тому що в прізвищі королівської сім'ї присутнє слово «помаранчевий». Цього року цей день буде особливий - королева Беатріс зречеться престолу», - підкреслила вона.

За її словами, це означає, що Голландія не буде більше святкувати День королеви 30 квітня і у 2014 році голландці відзначать День короля - 27 квітня, день народження Віллема-Олександра.

«Щоб відзначити цей історичний день з українцями, у квітні посольство організує багато цікавих подій під загальною назвою «Дні Голландії в Україні». Святкувати ми вже почали в Харкові. Там зараз перебуває посол Нідерландів», - сказала представник місії.

Вона розповіла, що в рамках Днів Голландії в Києві пройде фестиваль голландського кіно, фотовиставки, інтерактивний майстер-клас з голландським кухарем.

Крім того, Вільямс зазначила, що відносини України і Голландії активно розвиваються. Зокрема, Нідерланди займають третє місце по прямих інвестиціх в українську економіку, що у 2012 році склало майже 4 млрд євро. Її випереджають лише Кіпр і Німеччина. Крім того, в Україні працюють близько 250 голландських компаній, переважно в агросекторі та інфортехнологіях.
 
Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

622