Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що закон про вищу освіту може бути прийнятий у кінці 2013 року. Про це він сказав під час зустрічі з членами Малої академії наук, яка проходила в сесійній залі парламенту.

За словами Рибака, в парламенті зареєстровано три законопроекти про вищу освіту, один з яких урядовий, інший - внесений депутатами з більшості, а ще один - опозиційними депутатами, повідомляє «УНІАН».

Рибак зазначив, що на сьогоднішній день «розуміння поки немає» в цьому питанні. За його словами, тому передбачається створення комісії, куди увійдуть представники більшості, опозиції і громадськості, і «потрібно зробити один законопроект».

«А винесу його (законопроект про вищу освіту - Ред.) на розгляд лише після того, як громадськість висловить свою думку. Це дуже чутливе питання, тому поспішати не будемо», - підкреслив Рибак.

Він зазначив, що законопроект про вищу освіту буде розглядатися, «може, десь наприкінці цього року».

Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник сподівається, що буде напрацьований компромісний законопроект про вищу освіту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418