Польська поштова компанія InPost («дочка» Integer.pl Group) спільно з українським партнером OS-Direct запустила в Україні новий проект POST24, пише «Капітал».

У InPost розповіли, що вже до кінця травня у столиці буде встановлено 20 посилочних терміналів easyPack (постаматів). При цьому компанія у цьому році має намір інвестувати в експансію easyPack €65 млн у Східну Європу.

Як зазначає видання, два тестових поштових термінали були встановлені у Києві ще в минулому році у приміщеннях мережі супермаркетів Novus. Представник OS-Direct Вікторія Трубай говорить, що як тільки вони розмістять решту 18 пристроїв easyPack, послуга стане комерційною. За її словами, один термінал обходиться у €10-20 тис.

«На першому етапі проекту easyPack Україна є одним із ключових регіонів на карті міжнародної експансії. Це виправдано, оскільки група працює там уже майже п'ять років», - цитує представник Integer.pl Group свого гендиректора Рафаля Бржоску.

Крім столиці, InPost збирається до кінця року встановити ще як мінімум 30 терміналів у 24 містах України. Загальний план передбачає встановлення 250 таких пристроїв за чотири роки.

За оцінками польської компанії, Україна має хороший потенціал зростання ринку електронної комерції – 20-30% на рік протягом наступних кількох років. Цей сектор, за прогнозами групи, може досягти $1 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

349