Прем'єр-міністр України Микола Азаров, спілкуючись з користувачами соціальної мережі Facebook, прокоментував, чому українці відзначатимуть травневі свята.

«1 травня є неробочим днем ​​ у багатьох європейських країнах. 9 травня - це святе для нас свято - День Перемоги. Я категорично не згоден з тим, що хтось пропонує скасувати це свято. У той день, коли ми можемо і повинні віддати данину поваги ветеранам і вшанувати пам'ять тих, хто віддав найдорожче, що у нього є - своє життя за те, щоб ми з вами сьогодні могли міркувати на такі теми. До того ж, початок травня, як правило, дає нашим людям можливість попрацювати на городах, на дачах - і це прекрасна творча робота», - написав Азаров.

У той же час прем'єр-міністр підкреслив, що підприємства з безперервним циклом виробництва, звичайно, будуть працювати і у вихідні.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів рекомендував підприємствам зробити вихідними 3 та 10 травня у 2013 році. Зокрема, Кабмін рекомендує перенести робочий день з п'ятниці, 3 травня, на суботу, 18 травня, і з п'ятниці, 10 травня, на суботу, 1 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437