Прем'єр-міністр України Микола Азаров особисто перевірив готовність органів місцевого самоврядування до весняного паводку.

Як повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, з цією метою глава уряду сьогодні відвідав Житомирську область з робочою поїздкою, у ході якої перевірив готовність керівників органів місцевої влади до роботи на випередження надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути у зв'язку з весняним паводком.


 
У нараді взяли участь представники Житомирської, Рівненської облдержадміністрацій, керівництво Державної служби з питань надзвичайних ситуацій, Державного агентства водних ресурсів, районних державних адміністрацій.

«У результаті системної роботи уряду з підготовки до паводку ситуація у нас повністю контролюється. Найголовніше - не героїчно ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації, а вжити всіх необхідних заходів для недопущення такого розвитку подій. У нас достатньо ресурсів фінансових, матеріальних, технічних для того, щоб не допустити такої ситуації», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

В Україні протягом доби спостерігалися випадки підтоплення територій 68 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259