Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заперечує призупинення Україною переговорів з Росією про створення консорціуму з управління українською газотранспортною системою. Про це він сказав журналістам.

«Консультації тривають. Принаймні, переписка на рівні міністерства, мною очолюваного, триває», - сказав він, повідомляють «Українські новини».

За його словами, Україна розглядає всі варіанти щодо формату консорціуму з управління українською ГТС.

«Російська сторона бачить ситуацію двосторонньою. Ми більш широко ведемо консультації - з російськими і європейськими колегами», - зазначив він.

При цьому на запитання, чи розглядає Україна варіант створення двостороннього консорціуму, міністр відповів, що розглядаються всі варіанти.

«Ми всі варіанти розглядаємо», - сказав він.

За словами Ставицького, остаточне рішення про формат консорціуму поки не ухвалене, проте він пообіцяв, що це буде зроблено відкрито і публічно.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що за ініціативою Росії були припинені переговори щодо створення консорціуму з управління українською ГТС.

Нагадаємо, міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький після зустрічі з єврокомісаром з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером у Брюсселі заявив, що Київ і Брюссель у найближчий час проведуть круглий стіл високого рівня, на якому, зокрема, обговорять питання газотранспортного консорціуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294